Två hästar galopperar bredvid varandra i sin hage. Ett staket av trä avgränsar paddocken.
Klassiskt slanstaket

Slanstaketet från Poda är tillverkat i nordisk furu. Snyggt, robust och hållbart. Perfekt för hästfållor, ridbanestängsel och roundpens.

20 års garanti.

Ett riktigt och klassiskt slanstaket

Podas klassiska slanstaket med halvskurna slanor är grundbulten för en snygg och säker inhägnad som ska hålla i många år. Stängslet kan konstrueras i valfri höjd, och med 2, 3 eller flera slanor – perfekt om hästar i flera olika storlekar ska gå i samma hage.

Halvskurna slanor fås i 3 meters längd och är tillverkade av rundträ med en diameter på 10 cm. Ändarna på slanorna har 2 platta sidor och mäter i tvärsnitt 6x8 cm. Slanorna är hyvlade och avfasade för att undvika flisor och vassa kanter. Stängslet är därför behagligt att arbeta med och säkrare för både djur och människor.

Till alla typer av slanstaket använder vi Podas välrenommerade stängselstolpar med en diameter på 10 eller 12 cm. Med den långa hållbarheten i betraktning och priset i jämförelse med övriga slanstaket, så får du mest staket för pengarna om du väljer klassiskt slanstaket levererat från Poda Stängsel.

Styrka och hållbarhet

Podas slanstaket är tillverkade i nordisk furu. Detta trä har växt långsamt i det kalla nordiska klimatet så att årsringarna ligger tätt. Det innebär att träet är hållbarare och har en högre naturlig motståndskraft mot röta och svamp än vanlig furu. Stängslet är därför starkare än andra liknande stängsel med samma dimensioner. Staketet tål att man sitter på slanorna.

Tryckimpregneringen är av högsta standard, NTR kl. A, och har gjorts i ett av Europas mest moderna impregneringsverk. Poda ger 20 års garanti mot röta.

Alla Podas produkter kännetecknas av hög kvalitet och hållbarhet. För att du ska känna dig trygg med ditt köp av Poda produkter har vi garantier som sträcker sig längre än normalt. Se aktuell översikt här.

Läs mer om våra garantier

Anlita Poda till dina stängselsprojekt

Ett Poda Stängsel center råder över maskiner och välutbildad personal till att effektivt montera stängsel. Som en del av Poda-gruppen drar vi lärdom och erfarenhet av varandra så även de små som de stora projekten kan genomföras.

Genom att anlita ditt lokala Poda Stängsel center kan du tryggt komma i mål med ditt stängselprojekt!

Prisexempel

2 slanor
Höjd: 120 cm
Slanor: 1/2 Ø10 x 300 cm
Avstånd mellan stolpar: Ø10 x 200 cm
Ex. moms per meter

88 kr

Inklusive moms per meter

110 kr
3 slanor
Höjd: 140 cm
Slanor: 1/2 Ø10 x 300 cm
Avstånd mellan stolpar: Ø10 x 200 cm
Ex. moms per meter

125 kr

Inklusive moms per meter

156 kr

För att lättare få en översikt på vad de olika stängslen kostar i material, har vi räknat en meterpris som ett vägledande pris till de olika stängslen.
Meterpriset omfattar stolpar, slanor och eventuell tråd. Priset är exklusive montering och eventuella nödvändiga tilläggsmaterial som kan variera på grund av antalet hörn och terrängförhållanden. För att få ett mer precist pris inklusive montering rekommenderar vi att du kontakter ditt lokala Poda Stängsel center.

Med förbehåll för eventuella skrivfel, utsålda varor och prisändringar utifrån.

Tekniska specifikationer

Produktblad

Låt oss montera ditt stängsel

Poda har monterat stängsel sedan 1975. Därför vågar vi lova en effektiv och professionell montering av ditt stängsel.

Läs mer om montering

Få en offert

Låt Poda stå för etableringen av ditt önskade stängsel och grindar. Kontakta Poda Stängsel i ditt område för en offert. 

Två hästar betar i separata hagar. Hästhagarna är åtskilda av ett häststängsel med halvklippta lattor. Bakom ett häststängsel med halvt skurna lattor finns en ridbana med hopp. Två hästar betar i separata hagar. Hästhagarna är åtskilda av ett häststängsel med halvklippta lattor. En tom hästhage med ett staket med tre lattor i förgrunden.

Läs vår katalog 

Ladda ned vår katalog i dag. Få inspiration och information om ditt nästa staketprojekt

Har du frågor? 

Starta med att hitta ditt lokala Poda stängsel center. De kan komma med svar och kompetent rådgivning.

Hitta återförsäljare

Ditt lokala Poda Stängsel center tar
gärna fram en offert till ditt
kommande stängselsprojekt.

Varför välja Poda?

Lång erfarenhet

Totalleverantör

Vi tänker på miljön

Garanti för kvalitet