Soldriven markpump

Med Podas soldrivna markpump har du ditt eget mobila vattenverk långt från närmaste elkontakt. Kan ge 1000 liter per dygn.

Ditt eget vattenverk ute på betet

Den soldrivna markpumpen är perfekt för vattenförsörjning för djurhållning i områden där det inte finns tillgång till vattenverksvatten eller 230 V.

Den solcellsdrivna markpumpen levererar upp till 1 000 liter per dygn, och med den mängden kan du ex. försörja 10 mjölkkor, 20 stora hästar, 20 nötkreatur eller 100 får med tillräckliga mängder vatten under sommarhalvåret.

Alla markpumpens delar är placerade i ett galvaniserat och låsbart stålskåp på ett stativ. Vilket ger skydd mot väder och vind samt mot åverkan från djuren. 

Funktionalitet

Den solcellsdrivna markpumpen består i korta drag av en solcellspanel, ett laddningsbart batteri och en energieffektiv pump. 

Pumpen hämtar vattnet - som regel från egen brunn, sjö eller å, och levererar det under tryck till konsumtionsstället. När vattnet är satt under tryck kan du styra det, dvs. flytta, dosera och ev. lagra vattnet. Därmed kan du bestämma vart djuren går och dricker och på så sätt undvika att marken runt vattenkällan trampas ner eller förstörs. Systemet kan  förse flera vattentråg samtidigt - en stor fördel om inhägnaden är indelad i flera fållor.

Leverans efter behov

Med den soldrivna markpumpen medföljer en avancerad ventil för montering under vattenytan i vattenkaret. Ventilen är utrustad med en flottör som öppnar ventilen när djuren dricker ur vattenkaret. Pumpen startar när ventilen öppnas och stängs av när det är fyllt upp. 

Fördelarna med en undervattensventil är att djuren inte besväras av en orolig vattenyta, och att ventilen är skyddad mot åverkan från djuren.

Installation och underhåll

Den soldrivna markpumpen är enkel att installera med några vanliga verktyg. Så länge det är rent vatten som sugs in är pumpen underhållsfri. Annars ska filter göras rent för att behålla funktionen på pumpen. Se bara till så att membran och packningar ej torkar ut under ev. förvaring.

Anlita Poda till dina stängselsprojekt

Ett Poda Stängsel center råder över maskiner och välutbildad personal till att effektivt montera stängsel. Som en del av Poda-gruppen drar vi lärdom och erfarenhet av varandra så även de små som de stora projekten kan genomföras.

Genom att anlita ditt lokala Poda Stängsel center kan du tryggt komma i mål med ditt stängselprojekt!

Prisexempel

Soldriven markpump
En soldriven markpump levererar upp till 1000 liter vatten per dygn till djur i områden utan tillgång till ström eller ledningsvatten.
Varunummer: 7100
Ex. moms

16.496 kr

Inklusive moms

20.620 kr

Med förbehåll för eventuella skrivfel, utsålda varor och prisändringar utifrån.

Tekniska specifikationer

Produktblad

Låt oss montera ditt stängsel

Poda har monterat stängsel sedan 1975. Därför vågar vi lova en effektiv och professionell montering av ditt stängsel.

Läs mer om montering

Få en offert

Låt Poda stå för etableringen av ditt önskade stängsel och grindar. Kontakta Poda Stängsel i ditt område för en offert. 

Läs vår katalog 

Ladda ned vår katalog i dag. Få inspiration och information om ditt nästa staketprojekt

Har du frågor? 

Starta med att hitta ditt lokala Poda stängsel center. De kan komma med svar och kompetent rådgivning.

Hitta återförsäljare

Ditt lokala Poda Stängsel center tar
gärna fram en offert till ditt
kommande stängselsprojekt.

Varför välja Poda?

Lång erfarenhet

Totalleverantör

Vi tänker på miljön

Garanti för kvalitet