En flock smågrisar syns genom maskorna i ett nätstängsel.
Stängsel för frigående grisar

Stängsel till frigående grisar ställer särskilda krav med tanke på grisarnas säkerhet och hälsa. Grisarna får t.ex. inte komma i kontakt med vildsvin.

Stängsel för utegrisar

När grisen får uppehålla sig i naturen märker man snabbt av djurens naturliga entusiasm för att böka i jorden. Vi på Poda Stängsel har tillverkat stängsel för grisar i mer än 40 år och har skaffat oss stora erfarenheter inom området.

Ett effektivt stängsel

Unga eller vuxna grisar inhägnas effektivt med nätstängsel och vanligtvis används ett 80 cm högt Poda Supernet. Poda Supernet är extra robust utfört i high tensile-stål och konstruerat med den särskilda ”Tight-lock”-knuten i alla trådskarvar. På stängselstolparnas innersida monteras dessutom eltrådar på lämpliga isolatorer. Grisarnas naturliga instinkt att böka upp jord och stenar från marken innebär att eltrådarna inte får monteras för lågt. Om trådarna täcks av jord kommer aggregatets impulser att avledas och det elektriska stängslet kommer inte längre att respekteras av djuren.

Smågrisar är ett lätt byte

I områden med stor belastning från rovdjur – särskilt från rävar och vargar – måste instängslingen säkras effektivt mot intrång på området. Annars kommer man snart att märka att smågrisar försvinner från inhägnaden. Nätstängslet bör därför vara betydligt högre (ca 160 cm) och det ska dessutom monteras extra eltrådar på utsidan av stängslet. Detta förhindrar rovdjur från att ta sig över stängslet. Samtidigt placeras ett ca 1 m brett nätstängsel vågrätt på marken framför stängslet. Vanligtvis kommer rovdjur att försöka gräva sig in nära stängslet och nätet på marken förhindrar dem från att gräva sig under instängslingen. Se konkreta förslag på stängsel på vår sida om Våra stängsel under Information om Stängsel.

Larm om stängslet inte fungerar

Poda Stängsel säljer elaggregat från välrenommerade Gallagher  som saluför  aggregat med inbyggda larm som aktiveras om det inte är tillräcklig spänning i eltråden. Därmed kan du snabbt åtgärda fallande spänning – ex. vid avledning från hög vegetation eller vid skador på stängslet som orsakats av olyckor, avbrutna grenar eller nedfallna träd. Ett annat alternativ är det smarta Poda SMS Alarm, som konstant övervakar stängslet och som kan användas med alla typer av aggregat.

Kontakta oss för rådgivning om korrekt och effektiv stängsling av dina utegrisar!

Anlita Poda till dina stängselsprojekt

Ett Poda Stängsel center råder över maskiner och välutbildad personal till att effektivt montera stängsel. Som en del av Poda-gruppen drar vi lärdom och erfarenhet av varandra så även de små som de stora projekten kan genomföras.

Genom att anlita ditt lokala Poda Stängsel center kan du tryggt komma i mål med ditt stängselprojekt!

Tekniska specifikationer

Låt oss montera ditt stängsel

Poda har monterat stängsel sedan 1975. Därför vågar vi lova en effektiv och professionell montering av ditt stängsel.

Läs mer om montering

Få en offert

Låt Poda stå för etableringen av ditt önskade stängsel och grindar. Kontakta Poda Stängsel i ditt område för en offert. 

Läs vår katalog 

Ladda ned vår katalog i dag. Få inspiration och information om ditt nästa staketprojekt

Har du frågor? 

Starta med att hitta ditt lokala Poda stängsel center. De kan komma med svar och kompetent rådgivning.

Hitta återförsäljare

Ditt lokala Poda Stängsel center tar
gärna fram en offert till ditt
kommande stängselsprojekt.

Varför välja Poda?

Lång erfarenhet

Totalleverantör

Vi tänker på miljön

Garanti för kvalitet