Texas slanstaket


Slanstaket i särklass

Texas-staketet från Poda är originalet som du inte hittar någon annanstans.

Staketet är konstruerat med runda 8 cm tjocka slanor som monteras i de borrade stolparna, som har en diameter på 14 cm. En snygg lösning som minskar risken att hästar och ryttare skadas av utskjutande stängselstolpar. Texas fås i flera höjder, med 2 eller 3 slanor, så att staketet även passar för stora hästar.

Som något helt unikt är Texas-stolparna utrustade med ett snitt i hela stolpens längd. Allt trä ”arbetar” i takt med att det blir fuktigt och torkar - men detta snitt absorberar träets rörelser och motverkar därmed att stolpen spricker eller slår sig.

En infart med Texas-häststängsel på båda sidor leder upp till en lantegendom | Poda Stängsel

 


En ryttare leder runt sin häst på ridbanan. I förgrunden ses ett snyggt häststängsel av trä | Poda Stängsel

Styrka och hållbarhet

Texas-staketet är tillverkat i nordisk furu. Detta trä har växt långsamt i det kalla nordiska klimatet så att årsringarna ligger tätt. Det innebär att träet är hållbarare och har en högre naturlig motståndskraft mot röta och svamp. Texas-staketet är starkare än andra liknande stängsel med samma dimensioner. Observera att staketet tål att man sitter på slanorna.

Tryckimpregneringen är av högsta standard, NTR kl. A, och har gjorts i ett av Europas mest moderna impregneringsverk. Poda ger 20 års garanti mot röta.

Få ditt Texas-staket levererat och uppsatt av ditt lokala Poda-center.

 Kontakta ditt närmaste Poda-center här för en oförpliktande pratstund om dina möjligheter eller ladda ner produktbladet längst ner på sidan.

En rad dörrar i stallets vägg ger hästarna tillgång till sin egen lilla utomhusfålla. Ett Texas-läktstängsel avgränsar fållorna från varandra | Poda Stängsel

 


 

 

Download produktblad

 

 

 

Skicka ett meddelande och få ett svar från ditt lokala Poda-center


 

© Poda A/S 2022