Texas häststaket

Slanstaket i särklass

Texas-staketet från Poda är originalet som du inte hittar någon annanstans.

Staketet är konstruerat med runda 8 cm tjocka slanor som monteras i de borrade stolparna, som har en diameter på 14 cm. En snygg lösning som minskar risken att hästar och ryttare skadas av utskjutande stängselstolpar. Texas fås i flera höjder, med 2 eller 3 slanor, så att staketet även passar för stora hästar.

Som något helt unikt är Texas-stolparna utrustade med ett snitt i hela stolpens längd. Allt trä ”arbetar” i takt med att det blir fuktigt och torkar - men detta snitt absorberar träets rörelser och motverkar därmed att stolpen spricker eller slår sig.

Styrka och hållbarhet

Texas-staketet är tillverkat i nordisk furu. Detta trä har växt långsamt i det kalla nordiska klimatet så att årsringarna ligger tätt. Det innebär att träet är hållbarare och har en högre naturlig motståndskraft mot röta och svamp. Texas-staketet är starkare än andra liknande stängsel med samma dimensioner. Observera att staketet tål att man sitter på slanorna.

Tryckimpregneringen är av högsta standard, NTR kl. A, och har gjorts i ett av Europas mest moderna impregneringsverk. Poda ger 20 års garanti mot röta.

Få ditt Texas-staket levererat och uppsatt av ditt lokala Poda-center.