En elektrisk tråd till ett elstängsel hålls på plats av en isolator som är monterad på en stängselstolpe.
El-Rep

Marknadens bästa elrep för temporära hästfållor. Flätat elrep med mjuk yta och lägre brottstyrka - för ökad säkerhet.

Elrep - stängsel för temporära fållor

Elstängsel är som regel ett effektivt och ekonomiskt alternativ till ett fast stängsel i t.ex. trä. Men när det gäller elstängsel för hästar bör du var extra försiktig. Hästar är nämligen några av de svåraste djuren att hägna inne. Dessvärre orsakas många skador och dödsolyckor pga. elstängsel som är felaktigt använda eller som är direkt olämpliga för hästar.

Elrep är avsedda för temporära fållor där man enkelt ska kunna hantera stängslet. Var uppmärksam på att elrep kan orsaka allvarliga skador på hästar. Använd och montera elrep korrekt och underhåll det väl. Till permanenta fållor ska du av säkerhetsskäl använda Hippolux, Polytape eller Aluwire.

Poda har flera olika typer av stängsel för hästar - se alla här

Välj rätt elrep

Först och främst ska du välja ett elrep med många och kraftiga ledare så att stängslet kan leverera effektiva stötar - även på långt avstånd från spänningsgivaren. Även när det är avledning från högt gräs och liknande. Elrep från Poda har särkilt många ledare av hög kvalitet så att djuren får respekt för stängslet.

Fås i modellerna "Standard" (svart/vitt, lindat) och "Turbo" (brunt eller vitt med invävda orangeröda trådar, flätat). Om stängslets längd överstiger 500 meter bör du använda "Turbo".

Podas nyaste "Turbo"-elrep är i en klass för sig. I motsats till de vanliga snodda elrepen på marknaden är detta elrep flätat. Fördelarna med det flätade elrepet är en mjukare yta, bättre skydd av de invävda ledarna och att tråden inte sträcker sig lika mycket. 

Vid montering av elrep räcker det med en stolpe var 10:e meter (rekommendation).

Tips: Dåliga fogar (som knutar) kommer drastiskt reducera elstängslets effektivitet och kan få de små, fina ledarna i elrepet att brännas av. När du ska spänna ett elrep är det därför viktigt att reda ut ledarna, sno ihop dem väl och använda korrekt spännverktyg.

Ditt Poda-center är redo att hjälpa dig med alla aspekter av ditt stängselprojekt - och ger dig gärna en prisberäkning. Läs mer här

Anlita Poda till dina stängselsprojekt

Ett Poda Stängsel center råder över maskiner och välutbildad personal till att effektivt montera stängsel. Som en del av Poda-gruppen drar vi lärdom och erfarenhet av varandra så även de små som de stora projekten kan genomföras.

Genom att anlita ditt lokala Poda Stängsel center kan du tryggt komma i mål med ditt stängselprojekt!

Prisexempel

2 trådar Turbo el-rep
Stolpar: Ø8 x 175 cm
Avstånd mellan stolpar: 1.000 cm
Ex. moms per meter

17 kr

Inklusive moms per meter

21 kr

Kontakta ditt lokala Poda-center för hjälp med pris, projektplan, installation etc. HITTA DITT PODA-CENTER HÄR

För att lättare få en översikt på vad de olika stängslen kostar i material, har vi räknat en meterpris som ett vägledande pris till de olika stängslen.
Meterpriset omfattar stolpar, slanor och eventuell tråd. Priset är exklusive montering och eventuella nödvändiga tilläggsmaterial som kan variera på grund av antalet hörn och terrängförhållanden. För att få ett mer precist pris inklusive montering rekommenderar vi att du kontakter ditt lokala Poda Stängsel center.

Med förbehåll för eventuella skrivfel, utsålda varor och prisändringar utifrån.

Låt oss montera ditt stängsel

Poda har monterat stängsel sedan 1975. Därför vågar vi lova en effektiv och professionell montering av ditt stängsel.

Läs mer om montering

Få en offert

Låt Poda stå för etableringen av ditt önskade stängsel och grindar. Kontakta Poda Stängsel i ditt område för en offert. 

Fem polytrådar är monterade med ringisolatorer på ett elstängsel. En elektrisk tråd till ett elstängsel hålls på plats av en isolator. En ringisolator monterad på en stängselstolpe håller en polytråd på plats. En rullisolator monteras på hörnstolpen på ett elstängsel för att hålla eltråden på plats.

Läs vår katalog 

Ladda ned vår katalog i dag. Få inspiration och information om ditt nästa staketprojekt

Har du frågor? 

Starta med att hitta ditt lokala Poda stängsel center. De kan komma med svar och kompetent rådgivning.

Hitta återförsäljare

Ditt lokala Poda Stängsel center tar
gärna fram en offert till ditt
kommande stängselsprojekt.

Varför välja Poda?

Lång erfarenhet

Totalleverantör

Vi tänker på miljön

Garanti för kvalitet