Polyband - det moderna elstängslet


Polyband – det moderna elstängslet

Elstängsel är som regel ett effektivt och ekonomiskt alternativ till ett "riktigt" fast stängsel, men särskilt när det gäller elstängsel för hästar bör du var mycket försiktig. Hästar är några av de svåraste djuren att hägna in, och dessvärre orsakas många skador och dödsolyckor pga. elstängsel som är felaktigt använda eller som är direkt olämpliga för hästar.

Podas Polyband är ett modernt elstängsel med god säkerhet. Till häststängsel använder vi Polyband med en bredd på 40 mm, vilket gör stängslet extra tydligt för hästarna.

Ett föl och dess mamma står bakom ett brunt Polyband-elstängsel. Polybandet är fäst i tre höjder för att säkerställa att hästarna stannar i inhägnaden | Poda Stängsel

 


En man är på väg att ge en häst på andra sidan av elstängslet en handfull gräs | Poda Stängsel

Välj rätt Polyband

Först och främst ska du välja Polyband med bra ledningsförmåga (lågt motstånd). Det är en förutsättning för att stängslet ska kunna ge ett effektivt stöd så att djuren får respekt för stängslet. Polyband från Poda har särskilt bra ledningsförmåga tack vare de många högkvalitativa ledarna.

Till häststängsel använder vi 40 mm bred Polyband som fås i modellerna "Standard" (vitt med svart kant) och "Turbo" (rött/vitt samt vitt och brunt med diskret röd kantförstärkning). Ett mycket synligt elstängsel för hästar, även när det snöar. Om stängslets längd överstiger 500 meter (rek.) bör du använda modell "Turbo".Polyband "Turbo" är i en klass för sig, konstruerat med hela 14 kraftiga ledare, tillverkade av speciella, rostfria metallegeringar. Här är det maximal kraft på stötgivningen, även på långt avstånd från spänningsgivaren och när det är avledning från högt gräs och liknande, till skillnad från andra bandprodukter på marknaden som allt för snabbt "tappar fart".

Poda Polyband är utrustat med kraftiga kantförstärkningar och monteras på speciella isolatorer som försiktigt griper om bandet. Vi rekommenderar ett relativt kort stolpavstånd på 3 meter (rekommendation) för Polyband.

Tips: Dåliga fogar (som knutar) kommer att dramatiskt reducera elstängslets effektivitet och få de fina ledarna i polybandn att brännas av. När du ska spänna ett elrep är det därför viktigt att använda korrekt spännverktyg.

 


Strömförande Polyband

Vill du ha ett elegant stängsel som är säkert, synligt och snyggt kan du med fördel använda Polyband från Poda. Med en bredd på 40 mm är det mycket synligt för hästarna. Turbo och Standard band är dessutom försedda med en röd eller svart kant, vilket betyder att stängslet även syns i snöväder. Turbo band har förstärkta kanter 3 x 5 metalltrådar i superledande material. Färgkod: Röd = Mycket god ledningsförmåga. Tvärsöm var 50 m.

Tekniska specifikationer

Polyband: 12, 20 eller 40 mm bredt, vit eller brun
Mellanstolpe: ø8 eller ø10 x 200 cm
Änd- och hörnstolpe: ø14 x 250 cm

Kontakta ditt närmaste Poda-center här för en oförpliktande pratstund om dina möjligheter eller ladda ner produktbladet längst ner på sidan.

En häst dricker vatten ur ett vattentråg medan tre andra hästar står bredvid och äter gräs. Hästarna står tryggt bakom ett elstängsel från Poda | Poda Stängsel

 


 

 

Download produktblad

 

 

 

Skicka ett meddelande och få ett svar från ditt lokala Poda-center


 

© Poda A/S 2022