Klassiskt slanstaket


Ett riktigt slanstaket

Podas klassiska slanstaketär grundbulten för en snygg och säker inhägnad som ska hålla i många år. Stängslet kan konstrueras i valfri höjd, och med 2, 3 eller flera slanor – perfekt för ex. hingststängsel eller om hästar i flera olika storlekar ska gå i samma hage.

Halvskurna slanor fås i 3 meters längd och är tillverkade av rundträ med en diameter på 10 cm. Kantskurna slanor har 2 platta sidor och mäter i tvärsnitt 6x8 cm. Slanorna är hyvlade och avfasade för att undvika flisor och vassa kanter. Stängslet är därför behagligt att arbeta med och säkrare för både djur och människor.

Till alla typer av slanstaket använder vi Podas välrenommerade stängselstolpar med en diameter på 10 eller 12 cm. Erfarenheter visar att detta val genom åren kommer att rädda dig från besvikelser och spara dig tid och pengar för underhåll och ersättningar.

Styrka och hållbarhet

Podas slanstaket är tillverkade i nordisk furu. Detta trä har växt långsamt i det kalla nordiska klimatet så att årsringarna ligger tätt. Det innebär att träet är hållbarare och har en högre naturlig motståndskraft mot röta och svamp än vanlig furu. Stängslet är därför starkare än andra, liknande stängsel med samma dimensioner. Observera att staketet tål att man sitter på slanorna.

Tryckimpregneringen är av högsta standard, NTR kl. A, och har gjorts i ett av Europas mest moderna impregneringsverk. Poda ger 20 års garanti mot röta.

 

 

 

Skicka ett meddelande och få ett svar från ditt lokala Poda-center


 

© Poda A/S 2022