Två visenter betar i sin inhägnad.
Viltstängsel

Poda monterar professionella viltstängsel för instängsling och avvärjning av alla typer av vilt. Poda monterar stängsel mot bland annat vildsvin, rovdjur och älg.

Rovdjurs- och viltstängsel

Effektiv inhägnad av vilt och avvärjning av vilt förutsätter expertis samt val av robusta material. Detta eftersom de många viltlevande djurarterna till skillnad från tamdjuren rör sig över stora ytor, och har en naturlig benägenhet att forcera barriärer i landskapet.

Poda har flera olika typer av stängsel för skog och vilt- se alla här

Rovdjursavvisande stängsel

Rovdjurspolitiken visar tydligt, att rovdjur som varg och lo spelar en viktig roll i vår natur. Med rovdjuren ökar tyvärr också risken för angrepp på våra tamdjur, med lidande för djur och ägare som följd. Oftast är det får som råkar illa ut, men ibland angrips också kor, getter och i något enstaka fall häst.

Allt fler skyddar sina tamdjur mot rovdjur, och på vissa håll i Sverige finns det möjlighet till ersättning för uppförande av rovdjursstängsel. Stängsling anses vara den mest effektiva åtgärden, och ett flertrådigt elstängsel eller nät kompletterat med el är optimala lösningar på rovdjursavvisande stängsel. Poda har stängsellösningar som är berättigad till bidrag från Länsstyrelsens då de uppfyller VSC (Viltskadecenters) rekommendationer för rovdjursavvisande stängsel. 

Vildsvinstängsel

Vildsvinens antal i Sverige har ökat kraftigt, och utbredningen omfattar nu stora delar av landets södra delar. Det har på sina håll lett till kraftigt ökade skador på jordbruksgrödor och mark. Eftersom vildsvin kan väga ända upp till 350 kg och är mindre känsliga för elstängslets elektriska stötar än vanliga grisar, ställer vildsvinsstängsel ganska stora krav på material och montering. Är du drabbad av skador är våra vildsvinstängsel en bra investering som ger ett effektivt skydd.

Professionell montering

Poda har stor erfarenhet av stängsel för rovdjur, vilt och vildsvin och står till tjänst med stängselstandarder, rådgivning, material och montering.

Hos oss finner du ett stort sortiment av kvalitetstråd, nät och stolpar. T ex miljövänliga produkter som Poda Ekostolpe i robinia. Tillsammans med Poda Supernät som används när man har stora krav på stängslet.

Våra montörer förfogar över professionella verktyg och terränggående fordon och vi erbjuder snabb och professionell montering och underhåll av alla typer av stängsel. När du väljer Poda som leverantör är du garanterad ett robust och effektivt stängsel.

Bidrag till rovdjursavvisande stängsel

Läs mer om bidrag till uppförandet av rovdjursstängsel på www.jordbruksverket.se eller www.lansstyrelsen.se.

Ditt Poda-center är redo att hjälpa dig med alla aspekter av ditt stängselprojekt - och ger dig gärna en prisberäkning. Läs mer här

Anlita Poda till dina stängselsprojekt

Ett Poda Stängsel center råder över maskiner och välutbildad personal till att effektivt montera stängsel. Som en del av Poda-gruppen drar vi lärdom och erfarenhet av varandra så även de små som de stora projekten kan genomföras.

Genom att anlita ditt lokala Poda Stängsel center kan du tryggt komma i mål med ditt stängselprojekt!

Låt oss montera ditt stängsel

Poda har monterat stängsel sedan 1975. Därför vågar vi lova en effektiv och professionell montering av ditt stängsel.

Läs mer om montering

Få en offert

Låt Poda stå för etableringen av ditt önskade stängsel och grindar. Kontakta Poda Stängsel i ditt område för en offert. 

Läs vår katalog 

Ladda ned vår katalog i dag. Få inspiration och information om ditt nästa staketprojekt

Har du frågor? 

Starta med att hitta ditt lokala Poda stängsel center. De kan komma med svar och kompetent rådgivning.

Hitta återförsäljare

Ditt lokala Poda Stängsel center tar
gärna fram en offert till ditt
kommande stängselsprojekt.

Varför välja Poda?

Lång erfarenhet

Totalleverantör

Vi tänker på miljön

Garanti för kvalitet