Standard vattenkar


Konstruerade för att tåla hård belastning

Podas vattenkar är speciellt konstruerat för belastningar i marken. Vattenkaren är rotationsgjutna och utrustade med förstärkningsprofiler och en kraftig vikt kant, vilket gör dem extra robusta och hållbara. Därför tål de större belastningar från både djur och maskiner.

Alla Podas vattenkar är dessutom utrustade med en avtappningsplugg, som underlättar rengöring och hantering i vardagen.

Miljövänligt

Materialet är en robust och hållbar polyetenplast (PE) som är motståndskraftig mot solens nedbrytande effekt. Standard-vattenkaren från Poda är särskilt miljövänliga eftersom de delvis är tillverkade av återvunnet plastgranulat. Vid förbränning avger polyeten dessutom bara vatten och koldioxid.

Två stora hästar dricker ur ett svart vattentråg | Poda Stängsel

 


Godkänt för livsmedel

Till skillnad från andra vattenkar och baljor är Podas vattenkar godkända för livsmedel, och fria från tungmetaller och ämnen som bl.a. misstänks ha hormonstörande effekter.

Automatisk vattenpåfyllning

De svarta 2017 Standard-vattenkaren kan eftermonteras med en flottörventil, som finns i 2 varianter. En lågtrycksvariant med integrerad flottör samt en variant för undervattensmontering med separat flottör. Undervattensventilen är väl skyddad och utmärker sig dessutom genom att vara tyst och inte störa djuren och vattenytan.

Standard-vattenkaren levereras i 3 storlekar på 400, 600 och 1000 liter. Tråget på 400 liter är extra lågt och därför perfekt för får och getter.

 


Tekniska specifikationer

Material: Livsmedelgodkänt polyeten (HDPE)

Dimensioner, 400 liter vattenkar, Standard 
Diameter: Ø130cm
Höjd: 40cm

Dimensioner, 600 liter vattenkar, Standard
Diameter: Ø140cm
Höjd: 60cm

Dimensioner, 1.000 liter vattenkar, Standard
Diameter: Ø170cm
Höjd: 60cm

Kontakta ditt närmaste Poda-center här för en oförpliktande pratstund om dina möjligheter eller ladda ner produktbladet längst ner på sidan.

 

 


 

 

Download produktblad

 

 

 

Skicka ett meddelande och få ett svar från ditt lokala Poda-center


 

© Poda A/S 2022