Självstängande grind


 

Den självstängande grind från Poda är en solid och praktisk modell som lämpar sig som självstängande avsnitt i staket omkring t.ex. naturvårdsarealer där många vistas.

De tätt sittande spjälorna gör att den självstängande grind lämpar sig för att hägna in de flesta djur, härunder får med lamm eller i staket till rastgårdar för hundar. Avståndet mellan spjälorna lever upp till de krav som ställs på grindar till förskolor eller lekplatser. Det obehandlade utseendet lämpar sig väl även till staket omkring utomhusförskolor.

En liten flock kor går och betar i sin inhägnad i ett naturområde. En klappgrind ger gående åtkomst till djurens inhägnad | Poda Stängsel

 


En liten flock nötkreatur går och betar bakom ett elstängsel i ett naturområde. En klappgrind ger allmänheten åtkomst till djurens inhägnad | Poda Stängsel

 

Podas självstängande grind är tillverkad av obehandlad, FSC® certifierad rödgran från Karpaterna och är monterad med rostfria skruvar och bultar. Grinden har därför en bra miljöprofil.

Grinden kan med fördel efterbehandlas och den bör inte komma i kontakt med jord. Monteras med Podas hakgångjärn (liten modell) i grindens över- och nederkant.

 


Säkerställer att grinden alltid är stängd för djuren

En klassisk självstängande grind är lösningen när människor enkelt ska kunna passera, men du samtidigt vill vara säker på att grinden förblir stängd för djuren. Denna solida och praktiska modell från Poda Stängsel är perfekt för självstängande led i stängsel runt naturskyddsområden och andra områden med mycket trafik.

För både djur och barn
De tättsittande räckena gör svänggrindarna lämpliga för instängsling av de flesta typer av djur, inklusive får med lamm, samt stängsel för hundrastplatser. Dessutom uppfyller avståndet mellan räckena kravet på grindar som används för förskolor och lekplatser. Med sitt sågade, lite råa utseende är grinden därför också perfekt för stängsel runt naturförskolor. Grinden är konstruerat med rostfria skruvar och bultar, och eftersom gran inte absorberar vatten är grinden mycket hållbar så länge den hålls fri från markkontakt. Regnvatten kommer dessutom snabbt att rinna av de sluttande ytorna. Den självstängande grind monteras med ett litet Poda gångjärn överst och nederst.

Tekniska specifikationer

Material: 35 mm FSC®-certifierad, obehandlad och lufttorkad rödgran (Picea abies), rostfria skruvar och bultar
Längd: 120 cm
Höjd: 100 cm
Godstjocklek: 70 mm Vikt: Ca 11 kg

Kontakta ditt närmaste Poda-center här för en oförpliktande pratstund om dina möjligheter eller ladda ner produktbladet längst ner på sidan.

En flock får betar i ett naturområde. En klappgrind gör det möjligt för folk att till fots ta sig in i och ut från fårens inhägnad | Poda Stängsel

 


 

 

Download produktblad

 

 

 

Skicka ett meddelande och få ett svar från ditt lokala Poda-center


 

© Poda A/S 2022