Soldriven grindautomatik

Soldriven grindautomatik från Poda ger möjlighet att öppna grindar med en knapptryckning – även på avlägset belägna platser utan tillgång till 230 V.

Automatisk grindöppning/stängning – utan 230 V

Denna automatiklösning gör det möjlighet att öppna en grind automatiskt med bara en knapptryckning – även på avlägset belägna platser där det inte finns tillgång till 230 Volt.

Motor och styrning drivs nämligen med 24 Volt och får sin strömförsörjning från solceller. Den soldrivna automatiken kan monteras på de flesta grindar och anpassas efter aktuella behov.

Systemet är uppbyggt på ett stativ med påmonterade solceller och ett säkringsskåp, som innehåller batterier och styrning. Grinden aktiveras med en driftsäker 24 V knäckarmsmotor, som utmärker sig genom att arbeta vinkelrätt – och därmed skonsam för grinden.

För ryttare

Systemet är perfekt för grindar på ridvägar som löper igenom inhägnade områden – ex. naturområden som betas av får eller andra djur. Automatiken aktiveras med en tryckknapp som monteras i lämplig höjd, så att ryttaren kan sitta kvar på hästen när hen ska passera genom grinden. En mjuk start/stopp-funktion aktiverar grinden utan plötsliga ryck, som annars skulle kunna skrämma hästarna.

För funktionshindrade

Denna automatiklösning är också perfekt för rullstolsanvändare och andra funktionshindrade personer, som annars kan ha stora svårigheter med att öppna och hålla upp tunga, självstängande grindar samtidigt som man passerar igenom dem.

Hög säkerhet

Fotoceller registrerar rörelse i grindöppningen, så att grinden inte stängs innan man har passerat igenom den helt. Automatiken ser dessutom till att grinden stängs efter ett förinställt antal sekunder efter öppnandet, och därmed riskerar man inte att grinden lämnas öppen och djuren rymmer från inhägnaden.

Anlita Poda till dina stängselsprojekt

Ett Poda Stängsel center råder över maskiner och välutbildad personal till att effektivt montera stängsel. Som en del av Poda-gruppen drar vi lärdom och erfarenhet av varandra så även de små som de stora projekten kan genomföras.

Genom att anlita ditt lokala Poda Stängsel center kan du tryggt komma i mål med ditt stängselprojekt!

Tekniska specifikationer

Produktblad

Låt oss montera ditt stängsel

Poda har monterat stängsel sedan 1975. Därför vågar vi lova en effektiv och professionell montering av ditt stängsel.

Läs mer om montering

Få en offert

Låt Poda stå för etableringen av ditt önskade stängsel och grindar. Kontakta Poda Stängsel i ditt område för en offert. 

Läs vår katalog 

Ladda ned vår katalog i dag. Få inspiration och information om ditt nästa staketprojekt

Har du frågor? 

Starta med att hitta ditt lokala Poda stängsel center. De kan komma med svar och kompetent rådgivning.

Hitta återförsäljare

Ditt lokala Poda Stängsel center tar
gärna fram en offert till ditt
kommande stängselsprojekt.

Varför välja Poda?

Lång erfarenhet

Totalleverantör

Vi tänker på miljön

Garanti för kvalitet