Soldriven markpump

Soldriven markpump

15.995,00 SEK

(inkl. moms)
En soldriven markpump levererar upp till 1000 liter vatten per dygn till djur i områden utan tillgång till ström eller ledningsvatten.
Modell/Varunr.: 7100
Vikt: 35 kg
st.
Vatten i avlägsna områden 
Den soldrivna markpumpen levererar upp till 1000 liter per dygn, med den volymen kan förse t.ex. 10 mjölkkor, 20 stora hästar, 20 köttkreatur eller 100 får med tillräcklig mängd vatten under sommarhalvåret. Den soldrivna markpumpen lämpar sig väl som vattenförsörjning till mindre besättningar i områden där det inte finns tillgång till ledningsvatten eller 220V.

Funktion
Den soldrivna markpumpen består i huvudsak av en solcell, ett uppladdningsbart batteri och en effektiv vattenpump. Pumpen hämtar vattnet – som regel ytvatten från en å eller sjö – och levererar det under tryck där djuren kan dricka av det. Det smarte med att använda ytvatten är att du kan kontrollera var djuren dricker av vattnet - du kan även flytta, dosera och ev. lagra vattnet. När du bestämmer var djuren ska dricka undviker du att strandbanken trampas ner och förstörs. Med den soldrivna markpumpen kan du även fylla flera vattentråg samtidigt, vilket är en fördel om inhägnaden är indelad i flera fållor.

Leverans efter behov
Med den soldrivna markpumpen följer en avancerad ventil för montering under vattenytan i vattentråget. Ventilen är försedd med en flottör som öppnar ventilen när djuren dricker ur tråget. När ventilen öppnas startar pumpen. När karet är fyllt stänger flottören ventilen och pumpen stängs av. Fördelarna med en undervattensventil är att djuren inte störs av rinnande vatten i vattenytan och att ventilen sitter skyddad så att djuren inte kan skada ventilen. 

Installation och underhåll 
Det är enkelt att montera den soldrivna markpumpen, det enda som krävs är vanliga verktyg. Underhållet på pumpen är enkelt att genomföra. Bortsett från solcellen är alla delar placerade i det förzinkade, låsbara stålskåpet som skyddar pumpen mot väder och vind och förhindrar att djuren kan åstadkomma skador på pumpen. 

Specifikationer
  • Självsugande upp till 2,7 m
  • Max tryck 50 PSI / 30 m vattenpelare
  • Vägledande flöde 10l/min (v/ 20 PSI)
  • Kapacitet upp till 1000 l/dag (se diagram i produktblad)
  • Pumpen bör underhållas för varje 500 drifttimmar (ca 1 gång per år)

Ingår i priset 
Solpanel m/ regulator, batteri, pump, filter, 55 meter slang samt skyddskabinett.

Ladda ner produktblad