Poda Stängsels soldrivna grindautomatik är nominerad till "Innovation Award" på Equitana 2019

Skapad den

Poda Stängsels soldrivna grindautomatik är nominerad till

Poda Stängsel lanserar en ny typ av grindautomatik, som drivs av ström från solen och som därför kan installeras på grindar var som helst i naturen. Den soldrivna grindautomatiken ger bekvämt tillträde till instängslade naturområden och ser till att djuren är säkert instängslade.

 

Med den nya, soldrivna automatiken från Poda Stängsel får man möjlighet att öppna och stänga grindar automatiskt med en knapptryckning – även på avlägset belägna platser där 230 volt inte är tillgängligt. Motorn och styrningen arbetar nämligen med 24 volt och drivs av ström från solpaneler. Den soldrivna automatiken kan monteras på de flesta grindar och anpassas efter omständigheterna.

 

Systemet är perfekt för bl.a. grindar på ridstigar, som löper genom instängslade områden – ex. naturområden, som betas av får eller andra djur. Automatiken aktiveras med en tryckknapp, som monteras i bekväm höjd, så att ryttaren kan sitta kvar på hästen när han/hon ska passera genom grinden. En "mjuk start/stopp"-funktion aktiverar grinden utan plötsliga ryck som annars kan skrämma hästarna.

 

Automatiska grindar är också perfekta för användning av rullstolsanvändare och andra funktionshindrade personer, som annars kan ha problem med att öppna och hålla tunga, självstängande grindar när de passerar. Fotoceller detekterar rörelser i grindöppningen, vilket förhindrar grinden från att stängas innan man säkert är på andra sidan. Automatiken säkerställer också att grinden stängs ett inställt antal sekunder efter öppnandet, och därmed riskerar man inte att grinden lämnas öppen så att djuren kan rymma från instängslingen.

 

Den soldrivna grindautomatiken tilldelades i höstas titeln ”Stjärnnyhet” på lantbruksutställningen AGROMEK 2018, och är nu nominerad till årets "Innovation Award" på den kommande utställningen EQUITANA 2019. Den nya grindautomatiken presenteras i Poda Stängsels mässplats, nummer 3-A46, på EQUITANA, som hålls i Essen från den 9:e till den 26:e mars.

 

 

 


Ingen kommentar / Inga kommentarer
Skriv din kommentar