Poda SMS Alarm vaktar dina djur

Skapad den under SMS, Larm

Poda SMS Alarm vaktar dina djur

Om ditt elstängsel sviktar finns det risk för att dina djur rymmer – eller kanske till och med blir angripna av rovdjur utifrån. Med ett Poda SMS Alarm kopplat till stängslet meddelas du direkt så att du omedelbart kan reparera felet i stängslet!

 

Ett larm skapar trygghet

Strömförande stängsel är en viktig del av instängslingar av djur – antingen monterade som rena elstängsel eller som nätstängsel. De stöttande stängseltrådarna säkerställer att djuren har respekt för stängslet, och är en central del av rovdjursavisande stängsel – inte minst i områden där det finns varg.

Dock kan det uppstå olyckor och kortslutningar, som gör att elstängslet slutar fungera. Det kan vara något så enkelt som nedfallna grenar eller uppväxande ogräs, som kommer i kontakt med stängseltråden, och därmed avleder strömmen. Även vid regelbunden inspektion av hagen finns det risk för att man inte upptäcker att elstängslet inte fungerar som det ska förrän det är för sent – såvida stängslet inte är utrustat med ett Poda SMS Alarm!

Fungerar utan telebolag och SIM-kort

Poda SMS Alarm är en liten box som ansluts till elstängslet och konstant mäter spänningen i stängseltråden. Om spänningen i stängslet faller under en fastställd nivå skickar apparaten omedelbart ett SMS och/eller ett e-postmeddelande. Upp till 5 olika personer kan ta emot larmen.

Larmet är unikt eftersom det fungerar oberoende av telebolag, och du behöver därför inte skaffa SIM-kort. Teleförbindelsen omfattas av systemet, och därmed slipper du installationskostnader, kontakter med telebolag och långa bindningstider.

Du betalar bara för det du behöver

Du ställer enkelt in larmet och betalar för en driftsperiod som du väljer själv från din egen PC. Du betalar bara för den valda driftsperioden – en stor fördel om larmet bara ska vara aktivt under en begränsad tidsperiod, ex. vid övervakning av en sommarhage.

Systemet skickar automatiskt en påminnelse när den valda tidsperioden håller på att löpa ut. Från din PC kan du också följa med i spänningsutvecklingen i stängslet, och ställa in gränsvärden som passar till förhållandena.

Möjlighet för larm vid inbrott m.m.

En särskild finess med Poda SMS Alarm är att det är utrustat med en extra ingång, som kan anslutas till en extern kontakt. Om denna ingång ex. ansluts till en dörrkontakt tar du emot ett larm om någon obehörig öppnar dörren. En annan möjlighet är att ansluta larmet till en flottörbrytare i ett vattentråg, och ta emot ett meddelande om djuren saknar vatten.

Poda SMS Alarm är ett bra alternativ till marknadens övriga spänningslarm – även prismässigt. Larmet kostar bara 3396 kr, exkl. moms. Driftskostnaden för en fristående månad är 84,41 kr exkl. moms, och priset sjunker vid val av längre tidsperioder.

Kontakta ditt Poda-center för mer information om detta unika stängsellarm!

 


Ingen kommentar / Inga kommentarer
Skriv din kommentar