Poda i Tyskland: Anläggning för avels- och hopphästar hos Stall Fromberger

Skapad den under Hästar

Poda i Tyskland: Anläggning för avels- och hopphästar hos Stall Fromberger

Godset Osterrade i Schleswig-Holstein driver en avelsstation och ett stall med hopphästar – ”Stall Fromberger”, under ledning av Jan-Pierre Fromberger. För de många avels- och hopphästarna fanns ett behov av mer utrymme, och en ny anläggning designades och utvecklades därför i samarbete med Poda Zaun Tecklenburger Land, som också utförde uppdraget.

 

Fållor i moduler

Anläggningen är designad i ”moduler”, där varje enskild fålla har dimensionerna 12 x 18 meter. Fållorna har avrundade hörn och därmed inga plötsliga stopp – hästarna leds istället vidare längs stängslet. På så sätt minimeras skador på senor och ledband, och dessutom frestas inte hästarna att hoppa över stängslet.

 

Särskilda fållor för hingstar

Inhägnaderna för avelshingstarna består av fållor på 12 x 18 meter. Varje enskild hingst har sin egen fålla, och fållorna är utförda med ett inbördes avstånd på 2,5 meter, vilket förhindrar hingstarna från att ryka ihop. För de stora hingstarna konstruerades fållorna med läktstängsel i brunimpregnerad furu, som är ett populärt val i Tyskland. Stängslen har en höjd på hela 180 cm och är monterade med 4 läkter. Från Podas serie med klassiska Country House-grindar monterades det 145 cm höga grindar i matchande design.

 

Bästa möjliga säkerhet

Anläggningen för hopphästar består av 8 fållor. Fållorna är arrangerade mittemot varandra, så att man bekvämt och säkert har gemensamt tillträde till och från fållorna. Praktiska teleskopgrindar ger tillträde till inhägnaderna, som är utförda som 3-läktstängsel med en höjd på 150 cm.

 

 

 

Oavsett hur robust eller högt ett läktstängsel är bör alltid elektriska trådar monteras, så att hästarna respekterar stängslet. Som elsäkring har flätad Polytråd Turbo valts. Denna tråd utmärker sig genom att vara lätt och stabil, och den är utrustad med kraftiga ledare i hög kvalitet, så att det är fullt stöd i elstängslet överallt i inhägnaderna.

 

En snygg och säker anläggning för de värdefulla hästarna i Stall Fromberger.

 


Produktblad

 

 


 


Ingen kommentar / Inga kommentarer
Skriv din kommentar