Handygate - grind för rullstolsanvändere


Passage för rullstolsanvändare

Den genomtänkta konstruktionen gör det möjligt för rullstolsanvändare och andra funktionshindrade personer att få bekväm tillgång till de inhägnade naturområden och hagar där djuren går. Utvecklad i samarbete med danska handikappförbundet.

 

 


En kvinna i rullstol är på väg mot en HandyGate. Rullstolsslussen ger åtkomst till ett inhägnat område med djur | Poda Stängsel

Enkelt tillträde för alla

Den stora fördelen med HandyGate är att rullstolsanvändare alltid kan öppna grinden framifrån, utan att behöva vrida på kroppen. Detta uppnås genom att man backar in i passagen.

Grinden öppnas enkelt och hålls på plats i den nya positionen med en grindklinka som låsanordning. Under genomfart är det inte nödvändigt att hålla fast i grinden, och därmed har användaren båda händerna fria till att manövrera rullstolen. Denna konstruktion är naturligtvis också fördelaktig för personer med rullator och andra funktionshindrade personer.

Stängselsäkerhet i högsta klass

Djuren har ingen som helst möjlighet att rymma genom HandyGate. Grinden är konstruerad så att den sitter lite snett, och denna vinkel gör att grinden ”stängs” automatiskt. Därför är det omöjligt att lämna grinden halvöppen - och oavsett om den är i "position 1" eller "position 2" är HandyGate alltid stängd för djuren.

 


Tekniska specifikationer

Tillverkad i obehandlat ekträ, inklusive själva grinden.

Kontakta ditt närmaste Poda-center här för en oförpliktande pratstund om dina möjligheter eller ladda ner produktbladet längst ner på sidan.

En HandyGate-rullstolssluss har monterats vid sidan av en port in till ett inhägnat naturområde | Poda Stängsel

 

 

 


 

Download produktblad

 

 

Skicka ett meddelande och få ett svar från ditt lokala Poda-center


 

© Poda A/S 2022