FaunaWood

Innovativ naturstängselstolpe

FaunaWood har utvecklats som ett miljövänligt alternativ till stängselstolpar i exotiska träslag och olika typer av impregnerat eller kreosotbehandlat trä.


 

Impregnerad med bioharts – 25 års garanti

FaunaWood tillverkas med en helt ny metod där furu modifieras med bioharts.cMed hjälp av en så kallad pyrolysteknik utvinns bioharts ur trärester. Därefter impregneras träet med detta bioharts under högt tryck.

 

Denna process gör FaunaWood extremt motståndskraftigt mot nedbrytning p.g.a. röta och svampangrepp. Poda Stängsel lämnar 25 års garanti på Faunawood-stängselstolpar.


Hållbar och miljövänlig

FaunaWood är giftfritt och 100 % återvinningsbart. Gammalt FaunaWood kan även återanvändas för utvinning av nytt bioharts, vilket ger stängselstolparna en unik, miljövänlig livscykel.

 

Råmaterialet i FaunaWood-stolparna är europeisk furu, som har avbarkats och spetsats. Till skillnad från vanliga raka, frästa stolpar genereras därför inte mycket avfall under tillverkningen. FaunaWood stolparna har ett naturligt, rustikt uttryck som smälter väl in i naturen.

 

En miljövänlig stängselstolpe – för användning såväl i naturen som på andra platser där tonvikten ligger på naturmaterial och lång livslängd.

 

”Banbrytande innovation”
FaunaWood-stängselstolpen är 1 av endast 6 produktnyheter som tilldelades de eftertraktade 3 stjärnorna på Agromek Stars 2021. En utmärkelse som tilldelas nya banbrytande och innovativa produkter.


Erbjudande på stängsel

Om du vill ha ett erbjudande på stängsel kan du kontakta ditt lokala Poda-center. Skicka oss gärna en skiss med en kort beskrivning av det uppdrag du vill ha löst. Skissen bör indikera avstånd, hörnor och sidor, medan beskrivningen minst bör omfatta syfte, önskad stängseltyp, ex. nätstängsel för får, trådstängsel för nötkreatur eller slanstängsel för hästar.

Som regel är offerten gratis och vi besöker dig också gärna för att se närmare på uppgiften.

Montering av stängsel

Om du vill ha professionell montering av ditt stängsel kontaktar du ditt lokala Poda-center. Vi har mer än 40 års erfarenhet av stängsel, och det kommer naturligtvis dig till godo. Poda har monterat stängsel sedan år 1975, och våra center har i genomsnitt mer än 10 års branscherfarenhet. Vi utbildar årligen våra montörer, och våra center förfogar samtliga över en specialiserad maskinpark. Vi kan därmed alltid erbjuda effektiv och professionell montering av stängsel.

 

​​​​​​


Download produktblad

 

 

 

Skicka ett meddelande och få ett svar från ditt lokala Poda-center


 

© Poda A/S 2022