Farmland slanstaket


Det rustika naturstängslet

Det klassiska Farmland-staketet kommer från Nordamerika där de mäktiga stammarna från western red cedar-träden under århundraden har bearbetats till stängselstolpar och -slanor som sedan monteras ihop till ett riktigt "split rail fence", helt utan spikar och skruvar.

Detta rustika stängsel smälter otroligt vackert in i landskapet och framstår nästan som en del av naturen. Åldras naturligt och får med åren det karakteristiska gråa utseendet.

Farmland är perfekt som häststängsel, med fördel monterat med extra eltrådar på slanorna, och överallt där det finns behov för ett dekorativt, naturligt stängsel. Fås med 2 slanor (höjd 120 cm) och med 3 slanor (höjd 140 cm). Stolpavstånden är 3,05 meter.

Hållbarhet i särklass
- helt naturligt

Träsorten western red cedar är naturligt motståndskraftig mot röta. Bl.a. därför valde de gamla amerikanska indianerna just detta träslag i skogen när det skulle tillverkas kanoter och totempålar. De var väl bekanta med naturen och visste vilket träslag som var det bästa.

Farmland har en bra miljöprofil: Staketet har förarbetats i mycket begränsad omfattning, sätts samman utan spikar och skruvar, är helt obehandlat och kräver inget träskydd eller andra kemikalier. I slutändan kan träet brännas eller ingå i naturens eget kretslopp.

 

 

 

Skicka ett meddelande och få ett svar från ditt lokala Poda-center


 

© Poda A/S 2020