Elstängsel för får och getter


Elstängsel - ekonomiskt och hållbart

Erfarenheterna visar att Podas originalstängsel med Isolatorwood är mer ekonomiskt och håller längre än något annat stängselsystem: Ett effektivt alternativ till nätstängsel vid goda förhållanden och gott om utrymme för djuren i inhägnaden.

Poda-stängslet utnyttjar high tensile-stängseltrådens styrka och spänns upp stramt mellan robusta hörnpålar. Därför räcker det med en relativt tunn mellanpåle var 30:e-40:e meter – kompletterat med korta ”bats” som står på marken var 10:e meter.

Bats och mellanstolpar kallas "Isolatorwood" och tillverkas av ett speciellt hårdträ som har ett högt, naturligt oljeinnehåll. Tack vare detta suger stolparna inte till sig vatten och därför är det inte nödvändigt med isolatorer till den strömförande stängseltråden.

Stängslet ska anpassas till dina djur

Stängslet ska konstrueras efter djuren. Tunga fårraser som Shropshire, Texel och Oxford Down stängslas in bakom 90 cm höga stängsel med 4 trådar, och de lite lättare raserna, ex. Spelsau, Rygja och Gotländska pälsfår, stängslas inom bakom 5 trådar. Getter är mer krävande och för dem rekommenderar vi i allmänhet ett 90 cm högt 5-tråds stängsel eller ett 6/7-tråds stängsel med en höjd på 120 cm.

 

 

 

Skicka ett meddelande och få ett svar från ditt lokala Poda-center


 

© Poda A/S 2022