Poda stängsel - til framsidan

Din varukorg

- är tom...
GÅ TILL STÄNGSELKASSANAnmäl dig till Podas nyhetsbrev

Bättre säkerhet med Multinet®

Montering av Poda MultinetDet klassiska nätet för säkerhetsstängsel, också känt som maskinflätverk, har den svagheten att när den första tråden har gått av blir hålet i stängslet lätt större. Som lösning på det problemet har Poda introducerat Multinet®, vars speciella konstruktion gör stängslet extra svårt att forcera.

Multinet® är tillverkade med genomgående trådar av härdat stål som är sammanfogade med en så kallad korsknut medan maskinflätverken bara är »vävda« med tråd av mjukt stål. Användning av härdat stål innebär att trådarna är svårare att klippa av med en vanlig avbitartång, medan de genomgående trådarna medför att alla trådar måste klippas av innan nätet kan skjutas åt sidan. Därför är Multinet® mer tidskrävande att forcera än maskinflätverk.

Det är särskilt kunder från allmänheten som har beställt det säkra Multinet®, vilket huvudsakligen beror på stängslets miljöaspekter.

Miljövänligt stängsel

Poda Økopæl- Om man vill ha ett miljövänligt stängsel kan man välja att få monterat Multinet på våra Økopæle, som är tillverkade av träslaget robinie. En speciell typ av trä som kännetecknas av att det håller mycket länge helt utan användning av impregnering, det vill säga miljöfrämmande ämnen. Tillverkning av träpålar släpper ut mindre koldioxid än tillverkning av stålpålar. Dessutom går det att använda pålarna som bränsle när de har tjänat sitt syfte.

Poda Økopæle är dessutom FSC-certifierade, vilket innebär att produktionen är baserad på ansvarsfull skogsdrift.